Egészségcentrumok
 | Esküvők | Rendezvények, partnertalálkozók


 

 Irodai növénybeültetések, térdekorációk

 

Hagyományos növénybeültetés:
Növényeink földbe ültetése

Előny: természetes közege egy növénynek a föld. A friss virágföld porózus, lélegző anyag, tele jó dolgokkal, a növény gyökérzete oxigénhez, vízhez és tápanyaghoz jut.  Ebben a földben mindent megkap, amire szüksége van.

Olcsó, könnyen beszerezhető, egyszerű vele dolgozni, pusztán arra kell figyelni az adott növényünk milyen tápanyagot igényel. Ezért időnként tápoldatozni kell.

Hátrány: a földbe ültetett növények hátránya, ahogy öntözzük, a virággyökere elferdül, ezáltal megdőlhet. A föld összetömörödik és fojtogatni kezdi a növényünket. Az ásványi sók kiülnek a föld felszínére, amin gombák és baktériumok telepednek meg. Földet kell cserélnünk különben növényünk kárt szenved.

 

Hidrokultúrás növények:

Nem földben, hanem agyaggranulátokban nevelik, ezeket a növényeket könnyebb gondozni,
tovább élnek egészségesebbek, mint földben nevelt társaik.

Anyaggranulátum: száraz porózus golyókból áll, amelyek nem tömörödnek, tarják a vizet, és megfelelő oxigénhez jutattják a növényeket.

A tápanyagot félévente egyszer kell adni a növénynek lassan lebomló műtrágya formájában.

Hogy a túlöntözést megakadályozzuk, speciális kaspókat használunk, amelyek mindig optimális vízmennyiséget tartanak a növénynek.

  • Előnye: Ez a legkorszerűbb eljárás. Steril baktériummentes közeget tart fent, ezért irodákba, egészségcentrumokba, kórházakba és vegyi laborokba ajánljuk.

Hátránya: ezek a kaspók előnyükhöz mérten költségesebbek,
viszont kevesebb törődést igényelnek, és mindig szépek, egészségesek.

 Térdekoráció:

A természetben megtalálható összes növényi alapanyagot (virág, termés, zuzmó, moha, háncs kérek, termések, levelek, zöldek, szárak, ágak….) felhasználva kisebb nagyobb  térbeli kompoziciók alkotása.

(tárgyalókba, munkaasztalokra, falra, mennyezetre, térben állványokra készített alkotások.)

Növényfal, Élőfal: A növények vízszintesen való elhelyezése, szorosan egymás mellett, ültető közegben elhelyezve. Csatolmány letöltése

Tetőkertek: Tetőn kialakított keretek. Csatolmány letöltése

 

Szolgáltatásainkat ingyenes helyszíni felméréssel és rugalmas árakkal biztosítjuk!
Kapcsolatfelvétel itt!